Enige tijd geleden heb ik de Sint-Janskathedraal in ‘s-Hertogenbosch beklommen om het bijzondere uitzicht over het plein De Parade te fotograferen. Ik zag voornamelijk mensen in allerlei relatievormen. Doordat ik zo geboeid was door wat er op het plein gebeurde, ben ik dit in volgende sessies nader gaan onderzoeken. Wat ik tijdens het fotograferen zag, kon ik slechts vastleggen; ik had er geen enkele invloed op. Ik had wel de neiging om mijn aanwezigheid kenbaar te maken: ‘Hey You’ (Pink Floyd) ging er door mijn hoofd. Je ziet in deze serie de mens op een plein, waarop van alles zich afspeelt tussen en met mensen. Als in een minimaatschappij. De serie laat de mens zien in allerlei relatievormen: als eenlingen, duo‘s en groepsmensen in verschillende samenstellingen. Het plein is het canvas.

3 november 2017: De foto (hierboven) van het hele plein De Parade in ‘s-Hertogenbosch wint de 2e Prijs in de wedstrijd ‘Deel je stad’ van het Bosch Architecten Initiatief.

Expositie: de serie  ‘Hey You’ is nu te zien in het Jeroen Bosch Ziekenhuis tot en met 16 april 2021

16 beelden uit de serie ‘Hey You’ zijn als één verhaal in een compositie tentoongesteld in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ‘s-Hertogenbosch.

 

KLIK HIER VOOR HET CONTACTFORMULIER