+31 639 766 186

s

Over mij

In 2006 ging bij mij het roer om: mijn juridische carrière maakte plaats voor een opleiding fotografie aan de School voor Fotografie in Breda. Sindsdien werk ik als zelfstandig fotograaf. Als portretfotograaf ben ik op zoek naar de mens. Ieder mens heeft een verhaal. Vanuit deze interesse voor de verhalen achter mensen maak ik met veel plezier bijzondere reportages. Elk fotomoment levert een gezonde spanning op in afwachting van het beoogde resultaat. Het verhaal achter de foto moet kloppen.

Sinds 2014 werk ik aan een serie ‘Portraits of Contemporary Circus’. Een initiatief van Wim Claessen. De serie en tentoonstelling l’Histoire d’un type’, is samengesteld uit deze serie portretten van iconen uit het hedendaags circus.

De expositie was in september-oktober 2016 te zien bij Majke Hüsstege Projects in ’s-Hertogenbosch. Vervolgens reisde de expo verder naar Festival Circolo op Landgoed Velder in Liempde.

Parallel aan deze expositie werd ook het boek ‘Portraits of Contemporary Circus’ gepresenteerd. Aan de hand van interviews door journalist Joost Goutziers vertellen internationale circus grootheden over wat hen beweegt. De uitgangspunten, opvattingen en werkwijzen van het moderne circustheater worden door dit tableau van markante persoonlijkheden benoemd en toegelicht. Het zijn toegankelijke, persoonlijke verhalen van actieve en betrokken kunstenaars. Mijn foto’s illustreren deze bijzondere portretten. 

In 2010 verscheen mijn eerste boek: ‘40+1 | Portretten van Pinkpop Publiek’, een boek met 40+1 portretten van mensen uit het Pinkpop publiek met elk hun eigen verhaal. De begeleidende interviews waren van de hand van schrijfster/journalist Trix Broekmans. Het boek werd mogelijk gemaakt door Océ-Nederland B.V. 

Verder zet ik mij graag in voor bijzondere initiatieven. Sinds de oprichting van i-did slow fashion door Mireille Geijsen werk ik als fotograaf voor dit MVO bedrijf. i-did is een mooi en inspirerend atelier in Utrecht dat opleiding en werk biedt aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en dat duurzaamheid hoog heeft staan. Bij i-did komen mode, bezinning, handwerk en werkgelegenheid samen.

Er is meer…

Binnen mijn werk houd ik mij graag bezig met het maken van portretten. In opdracht fotografeer ik ook met heel veel plezier producten, natuur, dieren, evenementen en – het kan niet anders – mensen.

Hartelijke groet, Vera Claessen

KLIK HIER VOOR HET CONTACTFORMULIER